SMILE

Wat is SMILE?

De derde generatie ooglasering Relex-SMILE of SMILE gaat op een andere manier te werk dan voorgangers LASEK en LASIK, en blinkt daarmee uit in snelheid en nauwkeurigheid. Door middel van minuscule gasbelletjes wordt een ultradun lensje gecreëerd, dat precies overeenkomt met je brilafwijking. Deze vorm van microchirurgie verandert de vorm van het hoornvlies, met als resultaat een scherper zicht.

De voordelen onder de loep …

✓ Nauwkeurig | SMILE werkt via een ander principe dan de traditionele lasertechnieken, zo worden hogere sterktes nauwkeuriger gecorrigeerd.

✓ Veilig | Safety first bij SMILE, want de meest belangrijke bouwstenen van je hoornvlies worden gespaard.

✓ Snelle genezing | Al na 24 uur is het zicht in grote mate hersteld en irritatie van de baan, waardoor je snel je activiteiten kunt oppikken. De weken nadien wordt het zicht nog beter!

Kom jij in aanmerking voor SMILE?

Ben je ouder dan 21 jaar en wil jij jouw lenzen of bril (zo goed als) altijd opbergen? De ultrasnelle SMILE-methode wordt meestal toegepast bij bijziendheid, eventueel in combinatie met astigmatisme. Jouw oogchirurg voert een vooronderzoek uit om te kijken of je ogen geschikt zijn voor een lasering volgens deze nieuwste techniek. Hij bezorgt je ook alle nodige info over de bijhorende genezing. Al loopt die, omwille van de nauwkeurigheid van de laser, normaal van een leien dakje! 

LASEK

LASEK is de allereerste en oudste techniek om ogen te laseren. De doeltreffendheid is absoluut bewezen, al is de hersteltijd van +/- 1 week langer dan bij nieuwere ooglasertechnieken. Je unieke oogsituatie bepaalt of je in aanmerking komt.

LASIK

De tweede generatie ooglasertechnieken LASIK gaat nog verfijnder te werk dan voorganger LASEK. Het is een zeer gerichte oogbehandeling in combinatie met een kort genezingsproces: een win-win!

IMPLANTEERBARE CONTACTLENZEN (ICL)

Niet iedereen komt in aanmerking voor het laseren van de ogen. Bij droge ogen of een dun hoornvlies zijn implanteerbare contactlenzen een perfect match.

CROSSLINKING

Bij een zwak hoornvlies of veelvuldig in de ogen wrijven kan het hoornvlies doorbuigen en een slechter zicht optreden. Crosslinking maakt het hoornvlies steviger en stabieler en voorkomt dat het zicht verder achteruitgaat.

MULTIFOCALE IMPLANTLENZEN

Drager van een multifocale bril of multifocale contactlenzen? Dan kun je overstappen naar multifocale implantlenzen. Dankzij een ingeplant lensje kun je weer focussen, veraf en dichtbij.

OOGLIDCORRECTIE

Komaf maken met zware of hangende oogleden kan dankzij ooglidchirugie? Met een CO2-laser worden je ogen gelift en krijg je weer een frisse blik. Snel, secuur én subtiel!

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x