MULTIFOCALE IMPLANTLENZEN

Wat zijn multifocale implantlenzen?

Multifocale implantlenzen vallen, zoals de naam van deze oogingreep doet vermoeden, niet onder de koepel ogen laseren. Deze oogoperatie vervangt de eigen ooglenzen door nieuwe multifocale lenzen. Want naarmate we ouder worden, daalt de flexibiliteit van onze lenzen. Ze kunnen minder goed focussen, wat impact heeft op zowel het veraf, als dichtbij zien. Met multifocale implantlenzen ben je verlost van je vertebril en leesbril!

De voordelen onder de loep …

✓ Efficiënt | Multifocale implantlenzen verbeteren het gezichtsvermogen significant. In de meeste gevallen wordt een bril dragen overbodig, soms is een leesbril nog aangewezen.

✓ Veilig | We gaan secuur te werk met de meest nauwkeurige apparatuur.

Kom jij in aanmerking voor multifocale implantlenzen?

Zoals voor al onze oogbehandelingen moeten je ogen aan bepaalde criteria voldoen. In de meeste gevallen wordt deze oogoperatie uitgevoerd bij 50-plussers, die niet aan de voorwaarden voor ogen laseren voldoen. Je oogchirurg doet een vooronderzoek waarbij beslist wordt of multifocale implantlenzen de beste keuze zijn voor jou. Je komt dan ook te weten hoe het genezingsproces eruitziet. Dankzij multifocale implantlenzen zal je zicht er met rasse schreden op vooruit gaan!

LASEK

LASEK is de allereerste en oudste techniek om ogen te laseren. De doeltreffendheid is absoluut bewezen, al is de hersteltijd van +/- 1 week langer dan bij nieuwere ooglasertechnieken. Je unieke oogsituatie bepaalt of je in aanmerking komt.

LASIK

De tweede generatie ooglasertechnieken LASIK gaat nog verfijnder te werk dan voorganger LASEK. Het is een zeer gerichte oogbehandeling in combinatie met een kort genezingsproces: een win-win!

SMILE

We zetten alles op alles om de meest verfijnde technieken in de vingers te krijgen. SMILE is de derde en meest recente ooglasertechniek. Een hypernauwkeurige behandeling met minder kans op droge ogen.

IMPLANTEERBARE CONTACTLENZEN (ICL)

Niet iedereen komt in aanmerking voor het laseren van de ogen. Bij droge ogen of een dun hoornvlies zijn implanteerbare contactlenzen een perfect match.

CROSSLINKING

Bij een zwak hoornvlies of veelvuldig in de ogen wrijven kan het hoornvlies doorbuigen en een slechter zicht optreden. Crosslinking maakt het hoornvlies steviger en stabieler en voorkomt dat het zicht verder achteruitgaat.

OOGLIDCORRECTIE

Komaf maken met zware of hangende oogleden kan dankzij ooglidchirugie? Met een CO2-laser worden je ogen gelift en krijg je weer een frisse blik. Snel, secuur én subtiel!

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x