Lensimplantatie Gent

Maak komaf met verziendheid of bijziendheid dankzij lensimplantatie nabij Gent

Welkom bij LaserVisionClinics!
Vind opnieuw je focus dankzij met de nieuwste lensimplantatietechnieken, en geniet weer van die frisse blik op de wereld.

lensimplantatie Gent

Wat is een lensimplantatie Gent en hoe werkt het?

Een lensimplantatie is een chirurgische ingreep waarbij er  lenzen – vergelijkbaar met je contactlenzen – in het oog worden geplaatst om het gezichtsvermogen te verbeteren.

We maken het onderscheid tussen implanteerbare contactlenzen, en multifocale implantlenzen.

Lensimplantatie Gent | Implanteerbare contactlenzen

Niet iedereen komt in aanmerking voor het laseren van de ogen. Bij droge ogen of een dun hoornvlies zijn implanteerbare contactlenzen een perfect match.

De benaming verklapt het al, bij het plaatsen van implanteerbare contactlenzen worden de ogen niet gelaserd maar worden er lenzen – vergelijkbaar met je contactlenzen – geïmplanteerd. 

Het gaat hierbij om dunne lenzen die in je oog geplaatst worden, net voor de eigen ooglenzen die behouden blijven

Zo kan er optimaal van de voordelen van contactlenzen genoten worden, zonder dat men nog langer manueel lenzen moet inbrengen.

Nieuwsgierig of jouw ogen in aanmerking komen voor een lensimplantatie in de buurt van Gent?

Praat erover met een oogchirurg

lensimplantatie Gent - implanteerbare contactlenzen

De voordelen van implanteerbare contactlenzen onder de loep …

✓ Nauwkeurig | Implanteerbare contactlenzen zijn een stevig staaltje maatwerk. De grootte en sterkte van de lensimplantaten sluit naadloos aan bij de nodige correctie.

✓ Omkeerbaar | Indien nodig kunnen de lensimplantaten verwijderd of vervangen worden.

✓ Snelle genezing | De dag van de oogingreep kun je nog wazig zien, maar de volgende dag al heb je weer een klare kijk!

Voor wie is een lensimplantatie met implanteerbare contactlenzen geschikt?

Enkel en alleen jouw oogchirurg kan je vertellen of je in aanmerking komt voor lensimplantaten. Weet wel dat implanteerbare contactlenzen een ideale oplossing zijn voor wie niet voldoet aan de voorwaarden voor ooglasering. De behandeling is niet dezelfde, het resultaat is wel bijzonder gelijkaardig. Informeer zeker naar de mogelijkheden als je ouder bent dan 21 jaar en een te hoge sterkte of slecht hoornvlies hebt voor ooglasering. Implanteerbare contactlenzen zouden soelaas kunnen bieden!

VIND EEN OOGCHIRURG REGIO AALSTMAAK EEN AFSPRAAK

Lensimplantatie Gent | Multifocale implantlenzen

Ben je drager van een multifocale bril of multifocale contactlenzen? Dan kun je overstappen naar multifocale implantlenzen. Dankzij een ingeplant lensje kun je weer focussen, veraf en dichtbij. 

Multifocale implantlenzen vallen, zoals de naam van deze oogingreep doet vermoeden, niet onder de koepel ogen laseren.

Deze oogoperatie vervangt de eigen ooglenzen door nieuwe multifocale lenzen

Want naarmate we ouder worden, daalt de flexibiliteit van onze lenzen. Ze kunnen minder goed focussen, wat impact heeft op zowel het veraf, als dichtbij zien. Met multifocale implantlenzen ben je verlost van je vertebril en leesbril!

Nieuwsgierig of jouw ogen in aanmerking komen voor multifocale implantlenzen in de buurt van Gent?

Praat erover met een oogchirurg

lensimplantatie Gent - Multifocale implantlenzen

De voordelen van multifocale impantlenzen onder de loep …

✓ Efficiënt | Multifocale implantlenzen verbeteren het gezichtsvermogen significant. In de meeste gevallen wordt een bril dragen overbodig, soms is een leesbril nog aangewezen.

✓ Veilig | We gaan secuur te werk met de meest nauwkeurige apparatuur.

Voor wie is een lensimplantatie met multifocale implantlenzen geschikt?

Zoals voor al onze oogbehandelingen moeten je ogen aan bepaalde criteria voldoen. In de meeste gevallen wordt deze oogoperatie uitgevoerd bij 50-plussers, die niet aan de voorwaarden voor ogen laseren voldoen. Je oogchirurg doet een vooronderzoek waarbij beslist wordt of multifocale implantlenzen de beste keuze zijn voor jou. Je komt dan ook te weten hoe het genezingsproces eruitziet. Dankzij multifocale implantlenzen zal je zicht er met rasse schreden op vooruit gaan!

VIND EEN OOGCHIRURG REGIO AALSTMAAK EEN AFSPRAAK

Is lensimplantatie veilig?

Lensimplantatie is over het algemeen een veilige procedure, maar zoals bij elke chirurgische ingreep zijn er risico's en complicaties mogelijk. Het is belangrijk om de risico's en voordelen van de procedure te bespreken met een gekwalificeerde oogarts voordat u een beslissing neemt over deze ingreep.

Je kunt met al jouw praktische vragen over lensimplantatie en het genezingsproces terecht bij jouw behandelend oogchirurg bij LaserVisionClinics in de buurt van Gent. 

Hoe lang duurt de procedure van lensimplantatie?

De procedure van lensimplantatie duurt meestal minder dan een uur en wordt meestal onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Het is belangrijk om voorafgaand aan de procedure met uw oogarts te bespreken hoe lang de procedure duurt en wat u kunt verwachten tijdens en na de ingreep.

Contacteer jouw oogchirurg bij LaserVisionClinics in de buurt van Gent voor een antwoord op al jouw vragen over de procedure van lensimplantatie.

Is lensimplantatie een pijnlijke procedure?

Over het algemeen is lensimplantatie geen pijnlijke procedure omdat er plaatselijke verdoving wordt gebruikt. Hierdoor zult u geen pijn voelen tijdens de ingreep. 

Na de procedure kan er wel wat ongemak of irritatie optreden, zoals een branderig gevoel, jeuk, of een gevoel alsof er iets in uw oog zit. Dit is normaal en meestal van tijdelijke aard. In sommige gevallen kan uw oogarts u pijnstillers voorschrijven om het ongemak te verminderen. 

Het is belangrijk om na de ingreep de instructies van uw oogarts op te volgen om het herstel te bevorderen en eventuele complicaties te voorkomen.

Hoe lang duurt het herstel na een lensimplantatie?

Het herstel na het plaatsen van implanteerbare contactlenzen gaat supersnel. De dag van de oogingreep kun je nog wazig zien, maar de volgende dag al heb je weer een klare kijk! 

Wie komt in aanmerking voor kunstlenzen?

Ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor multifocale lenzen? Zoals voor al onze oogbehandelingen moeten je ogen aan bepaalde criteria voldoen. In de meeste gevallen wordt deze oogoperatie uitgevoerd bij 50-plussers, die niet aan de voorwaarden voor ogen laseren voldoen. Je oogchirurg doet een vooronderzoek waarbij beslist wordt of multifocale implantlenzen de beste keuze zijn voor jou. Je komt dan ook te weten hoe het genezingsproces eruitziet. Dankzij multifocale implantlenzen zal je zicht er met rasse schreden op vooruit gaan!

Ook wanneer je je afvraagt of je in aanmerking komt voor implanteerbare contactlenzen, laat je je best informeren door jouw oogchirurg. Weet wel dat implanteerbare contactlenzen een ideale oplossing zijn voor wie niet voldoet aan de voorwaarden voor ooglasering. De behandeling is niet dezelfde, het resultaat is wel bijzonder gelijkaardig. Informeer zeker naar de mogelijkheden als je ouder bent dan 21 jaar en een te hoge sterkte of slecht hoornvlies hebt voor ooglasering. Lensimplantaten zouden soelaas kunnen bieden!

Wat zijn de kosten van een lensimplantatie?

Benieuwd naar lensimplantatie prijs? De kosten van een lensimplantatie kunnen variëren afhankelijk van de locatie, de kliniek en het soort kunstlens dat wordt geïmplanteerd. De oogchirurgen bij LaserVisionClinics informeren je graag over de kosten van lensimplantaten op jouw maat.

Moet ik na een lensimplantatie nog steeds een bril of contactlenzen dragen?

Het dragen van een bril of contactlenzen na een lensimplantatie kan afhankelijk zijn van het soort kunstlens dat is geïmplanteerd en de mate van correctie die nodig is. In de meeste gevallen wordt een bril dragen overbodig, soms is een leesbril nog aangewezen.

Zijn er beperkingen na een lensimplantatie?

Het is belangrijk om na de ingreep de instructies van uw oogarts op te volgen om het herstel te bevorderen en eventuele complicaties te voorkomen. Na een lensimplantatie wordt meestal aangeraden om enkele dagen rustig aan te doen en activiteiten te vermijden die de ogen kunnen belasten, zoals zwaar tillen of sporten. Daarnaast is het belangrijk om de ogen te beschermen tegen fel licht en stof. 

Over LaserVisionClinics

Wij zijn 35 Vlaamse enthousiaste en ervaren oogchirurgen die de nieuwste lensimplantatie technieken piekfijn beheersen en uiterst precies toepassen.

In onze oogklinieken in Gent en Antwerpen staan de allernieuwste toestellen waarmee 35 gedreven oogspecialisten jaarlijks zo’n 3000 oogingrepen doen. Dankzij dit partnership hebben we de middelen om snel te schakelen en te investeren in de beste apparatuur die momenteel beschikbaar is. 

LaserVisionClinic Gent

LaserVisionClinic Antwerpen

Lensimplantatie nodig? Vind een oogchirurg in jouw buurt in Gent

LaserVisionClinics is een samenwerking tussen oogchirurgen uit de ruime regio rond Gent en Antwerpen. Via onze website kom je te weten welke oogartsen gebruikmaken van onze nieuwste apparatuur. Klik door naar de chirurg bij jou in de buurt in Gent en boek er rechtstreeks jouw consultatie voor een lensimplantatie.


LaserVisionClinics | Lensimplantatie Gent

Lensimplantatie met de nieuwste technieken voor het beste resultaat

Welkom bij LaserVisionClinics! Wij zetten veilige en nauwkeurige lensimplantatietechnieken in om jou terug van die frisse blik op de wereld te laten genieten.

Vind een oogchirurg

Ontvang meer informatie


ONZE LASERKLINIEKEN

Beide lasercentra zijn vlot bereikbaar en uitgerust met een ruime parking.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x