LASIK Antwerpen

Overweeg je een LASIK operatie nabij Antwerpen?

Welkom bij LaserVisionClinics!
Geniet snel en secuur weer van een scherpe blik op de wereld dankzij onze LASIK ooglaserbehandeling.

Ooglaseren is een snelle en secure manier om het zicht weer scherp te stellen. Welke ooglaserbehandeling past 100 % bij jou? LASIK, LASEK, SMILE, ... Onze oogchirurgen beheersen alle lasertechnieken. Overweeg je een LASIK operatie? Aan de hand van je leeftijd, hoornvlies, klachten … bekijken we of een LASIK ingreep voor jou de beste behandeling is met het oog op een goed resultaat op lange termijn.

LASIK Antwerpen

Overweeg je een laseringreep voor je ogen?

Als je ouder bent dan 21 jaar en je ogen stabiel zijn, dan kan een laseringreep dé oplossing zijn voor jouw oogprobleem. Blijken jouw ogen niet geschikt om te laseren? Geen nood! Onze ervaren oogchirurgen schuiven graag een effectief alternatief naar voren.  

Welkom bij LaserVisionClinics, pionier in ogen laseren met lasercentra in Gent en Antwerpen! We zetten de laatste technieken in voor jouw zorgeloos zicht.

Welke ooglasertechniek is het meest geschikt?

In onze laserklinieken in de buurt van Antwerpen voeren we zeven gespecialiseerde ooglaserbehandelingen uit. Welke doeltreffende laseringreep jou op het lijf geschreven is, bepaalt jouw vertrouwde oogchirurg na een uitgebreide consultatie.

VIND EEN OOGCHIRURG REGIO AALSTONTVANG ADVIES VAN ONZE OOGCHIRURGEN

Wat is LASIK Antwerpen?

LASIK is een ooglaserbehandeling en staat voor 'Laser assisted in situ keratomileusis'. 

Femto-LASIK of kortweg LASIK is de opvolger van LASEK. Deze ooglasertechniek van de tweede generatie is samen met SMILE de meest uitgevoerde laseringreep. In vergelijking met LASEK, gaat LASIK sneller te werk. De totale lasertijd per oog is minder dan 30 seconden. Het effect? Een evengoed resultaat na het ogen laseren, maar mét een snellere genezing.

De voordelen van een LASIK operatie onder de loep …

✓ Betrouwbaar | Het is een klassieke lasertechniek die we al 15 jaar toepassen, met succes.

✓ Nauwkeurig | Dankzij onze laser van Carl Zeiss leveren we resultaten van topformaat.

✓ Snelle genezing | Binnen de 24 uur na de oogingreep verdwijnt de irritatie en het branderig gevoel.

Zie je scherp kortbij en onscherp veraf? Heb je moeite met het lezen van kleine lettertjes? Wil jij jouw (lees)bril achterwege laten? Zoek je een veilige, permanente manier om je zicht te verbeteren of stabiliseren? Dan is  LASIK misschien wel iets voor jou!


Kom jij in aanmerking voor LASIK Antwerpen?

LASIK is een goede keuze voor iedereen die bij- of verziend is, ouder dan 21 jaar, met een normaal tot dik hoornvlies, met stabiele ogen en zonder last van droge ogen. De techniek is uiterst secuur en wordt aan een hoog tempo toegepast met gespecialiseerde apparatuur. Hierdoor kun je al snel weer je dagdagelijkse activiteiten oppikken. Doorgaans ben je al binnen de 24 uur verlost van eventuele kwaaltjes als geïrriteerde of branderige ogen.

Hoe verloopt een LASIK operatie?

Een LASIK operatie duurt in de meeste gevallen niet langer dan 30 minuten, en wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. 

EEN LASIK OPERATIE VERLOOPT ALS VOLGT:

  1. Verdoving: tijdens de ingreep bent u volledig bij bewustzijn. Voordat de operatie begint, wordt er oogdruppels gebruikt om uw oog lokaal te verdoven, hierdoor voelt u geen pijn tijdens de procedure.
  2. Het maken van een flap: de oogchirurg maakt een dunne flap in het hoornvlies van uw oog met behulp van een laser. De flap wordt vervolgens voorzichtig omgeklapt om toegang te geven tot het hoornvliesweefsel.
  3. Het vormen van het hoornvliesweefsel: met de laser gaat de oogchirurg kleine stukjes van het hoornvliesweefsel verwijderen en de vorm van het hoornvlies aan te passen. Hierdoor kan het oog licht beter focussen en wordt uw zicht verbeterd.
  4. Het terugplaatsen van de flap: nadat de chirurg het hoornvliesweefsel heeft gevormd, wordt de flap teruggeplaatst op zijn oorspronkelijke positie en geneest deze vanzelf zonder hechtingen.

Veelgestelde vragen over LASIK Antwerpen

Overweeg je of een LASIK operatie iets voor jou is? We beantwoorden graag enkele veelgestelde vragen om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Laat je steeds adviseren door een gespecialiseerd oogchirurg

Is LASIK veilig?

LASIK is over het algemeen een veilige en effectieve procedure. De meeste mensen ondervinden dan ook geen ernstige complicaties na het ooglaseren en zijn tevreden met de resultaten. Echter, zoals bij elke chirurgische ingreep, zijn er echter enkele risico's en complicaties verbonden aan LASIK. 

De meest voorkomende complicaties zijn:

  • Droge ogen: na de ingreep kunt u last hebben van jeukerige, zanderige of rode ogen. Dit probleem kan verholpen worden door het gebruik van oogdruppels. Doorgaans ben je binnen de 24 uur reeds verlost van eventuele kwaaltjes zoals branderige ogen.
  • Halo's of schitteringen: sommige mensen ervaren lichte halo's of schitteringen rond lichtbronnen, vooral 's nachts. Dit probleem komt echter zelden voor en verdwijnt meestal na verloop van tijd.
  • Overcorrectie of ondercorrectie: het is mogelijk dat de laser te veel of te weinig hoornvliesweefsel verwijdert, waardoor we spreken van over- of ondercorrectie. Een aanvullende laserbehandeling kan dit verhelpen. 
  • Infectie: Hoewel het zeer zeldzaam is, is er een risico op infectie na LASIK. Dit kan worden voorkomen door het gebruik van antibiotica oogdruppels.

Heb je vragen over de veiligheid van LASIK? Neem contact op met één van onze oogartsen.

Hoe lang duurt een LASIK operatie?

De LASIK-procedure duurt meestal niet langer dan 30 minuten per oog. De techniek is uiterst secuur en wordt aan een hoog tempo toegepast met gespecialiseerde apparatuur. Over het algemeen is de LASIK-procedure snel en efficiënt, met minimale pijn en ongemak voor de patiënt. Hierdoor kun je al snel weer je dagdagelijkse activiteiten oppikken. Doorgaans ben je al binnen de 24 uur verlost van eventuele kwaaltjes als geïrriteerde of branderige ogen.

Is LASIK pijnlijk?

De meeste mensen ervaren geen pijn tijdens de LASIK-procedure. Voordat de procedure begint, worden er oogdruppels gebruikt om uw oog te verdoven.
 U zult echter wel een lichte druk voelen op uw oog tijdens de procedure.

Als u zich zorgen maakt over pijn tijdens de LASIK-procedure, kunt u dit bespreken met een van onze gekwalificeerde oogartsen.
Wij kunnen u meer informatie geven over de procedure en hoe we ervoor zorgen dat u tijdens de ingreep comfortabel blijft.

Zal ik nog een bril of contactlenzen nodig hebben na LASIK?

Na LASIK zult u waarschijnlijk geen bril of contactlenzen meer nodig hebben om uw zicht te corrigeren. Sommige mensen kunnen echter nog steeds een lichte correctie nodig hebben om hun zicht te verbeteren, voornamelijk bij het lezen of het werken op de computer. 

Het is belangrijk om te onthouden dat de resultaten van LASIK niet onmiddellijk zichtbaar zijn. Het kan enkele dagen tot enkele weken duren voordat uw zicht volledig is hersteld. Uw oogarts zal na de ingreep regelmatig controles uitvoeren om ervoor te zorgen dat uw ogen goed genezen en uw zicht optimaal is.

Hoe lang duurt het herstel na een LASIK operatie?

Het herstel na een LASIK-operatie kan verschillen per persoon, maar de meeste mensen hebben slechts enkele dagen tot een week nodig om volledig te herstellen. Uw zicht zal echter geleidelijk verbeteren gedurende een periode van enkele weken tot enkele maanden.

LASIK operatie prijs

De kosten van LASIK variëren afhankelijk van de kliniek en de gekwalificeerde oogarts die de ingreep uitvoert. Neem contact op met onze oogkliniek voor meer informatie over de kosten van LASIK.

LASIK Antwerpen

Over LaserVisionClinics

Wij zijn 35 Vlaamse enthousiaste en ervaren oogchirurgen die de nieuwste lensimplantatie technieken piekfijn beheersen en uiterst precies toepassen.

In onze oogklinieken in Gent en Antwerpen staan de allernieuwste toestellen waarmee 35 gedreven oogspecialisten jaarlijks zo’n 3000 oogingrepen doen. Dankzij dit partnership hebben we de middelen om snel te schakelen en te investeren in de beste apparatuur die momenteel beschikbaar is. 

LaserVisionClinic Gent

LaserVisionClinic Antwerpen

LASIK operatie nodig? Vind een oogchirurg in jouw buurt in Antwerpen

LaserVisionClinics is een samenwerking tussen oogchirurgen uit de ruime regio rond Gent en Antwerpen. Via onze website kom je te weten welke oogartsen gebruikmaken van onze nieuwste apparatuur. Klik door naar de chirurg bij jou in de buurt in Antwerpen en boek er rechtstreeks jouw consultatie voor een LASIK behandeling.


LaserVisionClinics | LASIK Antwerpen

Ooglaseren met de nieuwste technieken voor het beste resultaat

Welkom bij LaserVisionClinics! Wij zetten veilige en nauwkeurige ooglasertechnieken in om jou terug van die frisse blik op de wereld te laten genieten.

Vind een oogchirurg

Ontvang meer informatie


ONZE LASERKLINIEKEN

Beide lasercentra zijn vlot bereikbaar en uitgerust met een ruime parking.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x