LASEK

Wat is LASEK?

LASEK (de opvolger van PRK) is een ooglasertechniek van de allereerste generatie. De behandeling werd voor het eerst toegepast in de jaren ’90 en werpt vandaag nog steeds haar vruchten af. Vooral omwille van veiligheidsredenen wordt er voor deze methode geopteerd. De laser werkt in vergelijking met andere lasertechnieken niet zozeer in de diepte, maar eerder oppervlakkig op het hoornvlies. LASEK is zo een geschikte manier van ogen laseren voor wie een dun hoornvlies heeft, een risicovolle job uitoefent (agent, militair …) of lagere correcties heeft.

De voordelen onder de loep …

✓ Betrouwbaar | Het is een traditionele lasertechniek die we al 20 jaar succesvol toepassen.

✓ Nauwkeurig | Dankzij onze laser van Carl Zeiss leveren we zeer nauwkeurige resultaten.

✓ Veilig | LASEK is geschikt voor talrijke types hoornvliezen. Dit maakt het ook een veilige keuze bij een dunner hoornvlies.

✓ Breed toepasbaar | Deze techniek is vlot toepasbaar bij verschillende hoornvliezen en correcties.

Kom jij in aanmerking voor LASEK?

Om je ogen te laten laseren moet je minstens 21 jaar oud en bij- of verziend zijn. Verder zijn de meest voorkomende redenen om te kiezen voor ooglasering met LASEK een dun hoornvlies, een lage sterkte en een verhoogd risico op een oogletsel, bijvoorbeeld omwille van je professionele activiteiten. Jouw oogchirurg selecteert deze techniek op basis van een grondige controle van je ogen. Hij informeert je ook uitvoerig over de details van de ingreep en het herstel. Aangezien LASEK een wat oudere techniek is, duurt de genezing doorgaans langer. Twijfels of vragen? Je oogchirurg staat paraat om je te ontzorgen!  

LASIK

De tweede generatie ooglasertechnieken LASIK gaat nog verfijnder te werk dan voorganger LASEK. Het is een zeer gerichte oogbehandeling in combinatie met een kort genezingsproces: een win-win!

SMILE

We zetten alles op alles om de meest verfijnde technieken in de vingers te krijgen. SMILE is de derde en meest recente ooglasertechniek. Een hypernauwkeurige behandeling met minder kans op droge ogen.

IMPLANTEERBARE CONTACTLENZEN (ICL)

Niet iedereen komt in aanmerking voor het laseren van de ogen. Bij droge ogen of een dun hoornvlies zijn implanteerbare contactlenzen een perfect match.

CROSSLINKING

Bij een zwak hoornvlies of veelvuldig in de ogen wrijven kan het hoornvlies doorbuigen en een slechter zicht optreden. Crosslinking maakt het hoornvlies steviger en stabieler en voorkomt dat het zicht verder achteruitgaat.

MULTIFOCALE IMPLANTLENZEN

Drager van een multifocale bril of multifocale contactlenzen? Dan kun je overstappen naar multifocale implantlenzen. Dankzij een ingeplant lensje kun je weer focussen, veraf en dichtbij.

OOGLIDCORRECTIE

Komaf maken met zware of hangende oogleden kan dankzij ooglidchirugie? Met een CO2-laser worden je ogen gelift en krijg je weer een frisse blik. Snel, secuur én subtiel!

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x