CROSSLINKING

Wat is crosslinking?

Crosslinking is geen lasertechniek maar een oogingreep gericht op het optimaliseren van het gezichtsvermogen door een combinatie van Riboflavine en uv-licht. De mix van de druppels en het licht zorgen voor het ontstaan van zogenaamde crosslinks op je hoornvlies die de stevigheid ervan ten goede komen. Crosslinking kan een slecht zicht niet onomkeerbaar maken, wel kan het een verminderd zicht door keratoconus stabiliseren. Eventuele verdere achteruitgang wordt zo vertraagd of zelfs vermeden.

De voordelen onder de loep …

✓ Veilig | Crosslinking is intussen een goed ingeburgerde oogingreep, welke vlot, vakkundig en veilig wordt toegepast.

✓ Efficiënt | Deze oogingreep levert een merkbaar verschil op bij personen met een progressieve vorm van keratoconus.

Kom jij in aanmerking voor crosslinking?

Heb je last van keratoconus? Jouw oogchirurg kan met scans nagaan of je hoornvlies verdunt en zwakker wordt. Is dat het geval, dan ben je een goede kandidaat voor crosslinking. Deze behandeling verstevigt jouw hoornvlies en zorgt in 95% van de gevallen dat de achteruitgang van het zicht stopt.

LASEK

LASEK is de allereerste en oudste techniek om ogen te laseren. De doeltreffendheid is absoluut bewezen, al is de hersteltijd van +/- 1 week langer dan bij nieuwere ooglasertechnieken. Je unieke oogsituatie bepaalt of je in aanmerking komt.

LASIK

De tweede generatie ooglasertechnieken LASIK gaat nog verfijnder te werk dan voorganger LASEK. Het is een zeer gerichte oogbehandeling in combinatie met een kort genezingsproces: een win-win!

SMILE

We zetten alles op alles om de meest verfijnde technieken in de vingers te krijgen. SMILE is de derde en meest recente ooglasertechniek. Een hypernauwkeurige behandeling met minder kans op droge ogen.

IMPLANTEERBARE CONTACTLENZEN (ICL)

Niet iedereen komt in aanmerking voor het laseren van de ogen. Bij droge ogen of een dun hoornvlies zijn implanteerbare contactlenzen een perfect match.

MULTIFOCALE IMPLANTLENZEN

Drager van een multifocale bril of multifocale contactlenzen? Dan kun je overstappen naar multifocale implantlenzen. Dankzij een ingeplant lensje kun je weer focussen, veraf en dichtbij.

OOGLIDCORRECTIE

Komaf maken met zware of hangende oogleden kan dankzij ooglidchirugie? Met een CO2-laser worden je ogen gelift en krijg je weer een frisse blik. Snel, secuur én subtiel!

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x