IMPLANTEERBARE CONTACTLENZEN (ICL)

Wat zijn implanteerbare contactlenzen (ICL)?

De benaming verklapt het al, bij ICL worden de ogen niet gelaserd maar worden er lenzen – vergelijkbaar met je contactlenzen – geïmplanteerd. Het gaat hierbij om dunne lenzen die in je oog geplaatst worden, net voor de eigen ooglenzen die behouden blijven. Zo kan er optimaal van de voordelen van contactlenzen genoten worden, zonder dat men nog langer manueel lenzen moet inbrengen. 

De voordelen onder de loep …

✓ Nauwkeurig | ICL is een stevig staaltje maatwerk. De grootte en sterkte van de implanteerbare lenzen sluit naadloos aan bij de nodige correctie.

✓ Omkeerbaar | Indien nodig kunnen de lenzen verwijderd of vervangen worden.

✓ Snelle genezing | De dag van de oogingreep kun je nog wazig zien, maar de volgende dag al heb je weer een klare kijk!

Kom jij in aanmerking voor implanteerbare contactlenzen?

Enkel en alleen jouw oogchirurg kan je vertellen of je in aanmerking komt voor ICL. Weet wel dat implanteerbare contactlenzen een ideale oplossing zijn voor wie niet voldoet aan de voorwaarden voor ooglasering. De behandeling is niet dezelfde, het resultaat is wel bijzonder gelijkaardig. Informeer zeker naar de mogelijkheden als je ouder bent dan 21 jaar en een te hoge sterkte of slecht hoornvlies hebt voor ooglasering. ICL zou soelaas kunnen bieden!

LASEK

LASEK is de allereerste en oudste techniek om ogen te laseren. De doeltreffendheid is absoluut bewezen, al is de hersteltijd van +/- 1 week langer dan bij nieuwere ooglasertechnieken. Je unieke oogsituatie bepaalt of je in aanmerking komt.

LASIK

De tweede generatie ooglasertechnieken LASIK gaat nog verfijnder te werk dan voorganger LASEK. Het is een zeer gerichte oogbehandeling in combinatie met een kort genezingsproces: een win-win!

SMILE

We zetten alles op alles om de meest verfijnde technieken in de vingers te krijgen. SMILE is de derde en meest recente ooglasertechniek. Een hypernauwkeurige behandeling met minder kans op droge ogen.

CROSSLINKING

Bij een zwak hoornvlies of veelvuldig in de ogen wrijven kan het hoornvlies doorbuigen en een slechter zicht optreden. Crosslinking maakt het hoornvlies steviger en stabieler en voorkomt dat het zicht verder achteruitgaat.

MULTIFOCALE IMPLANTLENZEN

Drager van een multifocale bril of multifocale contactlenzen? Dan kun je overstappen naar multifocale implantlenzen. Dankzij een ingeplant lensje kun je weer focussen, veraf en dichtbij.

OOGLIDCORRECTIE

Komaf maken met zware of hangende oogleden kan dankzij ooglidchirugie? Met een CO2-laser worden je ogen gelift en krijg je weer een frisse blik. Snel, secuur én subtiel!

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x