Ooglidcorrectie Haacht

Komaf maken met zware of hangende oogleden dankzij een ooglidcorrectie in Haacht?

Welkom bij LaserVisionClinics!
Ooglidcorrecties met de nieuwste technieken om jou terug van die frisse blik op de wereld te laten genieten.

Een ooglidcorrectie is één van de vaakst uitgevoerde esthetische ingrepen.
 De ogen laten liften kan vanuit verschillende overwegingen. Je kunt effectief hinder ondervinden van hangende oogleden, zoals een beperkt gezichtsvermogen. Je kunt ook opteren voor ooglidchirurgie om je beter in je vel te voelen en weer een frisse blik te krijgen. Plan een afspraak bij een van onze gespecialiseerde oogchirurgen om te weten te komen of je aan de voorwaarden voldoet.

ooglidcorrectie Haacht

Wat is een ooglidcorrectie?

Bij een ooglidcorrectie worden de (over)hangende oogleden lichtjes gelift met als doel een helderdere blik en een minder zwaar gevoel. LaserVisionClinics verwijdert de overtollige huid van het bovenste ooglid niet via een klassieke insnede. We verkiezen een ooglidcorrectie met de laser. De troeven van deze methode? Wij kunnen preciezer werken en je hebt als patiënt een vlotter herstel dan bij een traditionele ooglidcorrectie.

De voordelen van een ooglidcorrectie met een laser

✓ Secuur | In vergelijking met een klassieke insnede is de lasertechniek nauwkeuriger.

✓ Snelle genezing | De impact van een laser op de oogleden is kleiner dan de impact van een insnede. De kans op blauwe plekken en zwellingen is kleiner.


Hoe weet je of je een ooglidcorrectie nodig hebt?

De ogen laten liften kan vanuit verschillende overwegingen. Je kunt effectief hinder ondervinden van hangende oogleden, zoals een beperkt gezichtsvermogen. We spreken dan van een medische of functionele reden. Je kunt ook opteren voor een ooglidcorrectie om je beter in je vel te voelen en weer een frisse blik te krijgen. Dit soort ingreep is dan eerder vanuit esthetisch oogpunt. 

Plan een afspraak bij een van onze gespecialiseerde oogchirurgen om te weten te komen of je aan de voorwaarden voldoet. Een minimumleeftijd van 21 jaar is noodzakelijk, al voeren we deze oogoperatie vooral uit bij 50-plussers omdat de huid vanaf dan aan elasticiteit inboet.

Wil je weten of je in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie?

Contacteer onze oogchirurgenAfspraak ooglidcorrectie Haacht


Wordt een ooglidcorrectie terugbetaald?

Of een ooglidcorrectie terugbetaald wordt is afhankelijk van de oorzaak. Wordt de ooglidcorrectie enkel om esthetische redenen uitgevoerd, dan is er geen terugbetaling vanuit je wettelijke ziekteverzekering.
Wanneer de huid van het ooglid heel fel doorhangt kan er terugbetaling zijn door de mutualiteit. De ooglidcorrectie prijs is dan afhankelijk van het bedrag dat terugbetaald wordt door jouw ziekteverzekeraar.

We adviseren je graag of jouw ooglidcorrectie terugbetaald kan worden

ooglidcorrectie Haacht

Over LaserVisionClinics

Wij zijn 35 Vlaamse enthousiaste en ervaren oogchirurgen die de nieuwste ooglasertechnieken piekfijn beheersen en uiterst precies toepassen.

In onze laserklinieken in Gent en Antwerpen staan de allernieuwste toestellen waarmee 35 gedreven oogspecialisten jaarlijks zo’n 3000 oogingrepen doen. Dankzij dit partnership hebben we de middelen om snel te schakelen en te investeren in de beste laserapparatuur die momenteel beschikbaar is. 

LaserVisionClinic Gent

LaserVisionClinic Antwerpen

Wat kost een ooglidcorrectie?

De ooglidcorrectie prijs is afhankelijk van de oorzaak. Wanneer de huid van het ooglid heel fel doorhangt kan het zijn dat je ooglidcorrectie terugbetaald wordt door jouw mutualiteit. Meestal echter is het een zuiver esthetische operatie en dan is er geen terugbetaling. Reken voor de ooglidcorrectie prijs afhankelijk van het type operatie en de chirurg tussen de 1.000 a 1.500 euro voor de beide oogleden samen.

Hoe lang heb je plezier van een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie zorgt voor een instant verjonging van je blik. Doordat we een fijn reepje vel wegnemen zie je er direct wat jonger uit. Het vel van je oogleden heeft altijd wat de neiging om weer wat uit te rekken, waardoor het resultaat van je ooglidcorrectie niet definitief is. We merken dat na een tiental jaar het vel wat weer begint door te hangen. Hierdoor overwegen veel patienten een herbehandeling van de ooglidcorrectie. Vermijd van veel in je ogen te wrijven, dat helpt alvast om het uitrekken van de huid te verminderen.

Hoe pijnlijk is een ooglicorrectie?

Een ooglidcorrectie zelf is helemaal niet pijnlijk. We gaan je net voor de ooglidcorrectie een verdovende inspuiting geven rond het ooglid. Dit is hetzelfde type spuit als bij de tandarts. Daardoor wordt je ooglid helemaal gevoelloos waardoor we pijnvrij kunnen werken.

Kan je zien na een ooglidcorrectie?

Je ziet snel goed na een ooglidcorrectie. We opereren alleen het ooglid en komen niet aan het oog zelf. Je kan heel beperkt wat last hebben van licht drogere ogen na de operatie, maar dat is tijdelijk. Reken wel dat je net na de ingreep een chauffeur nodig zal hebben die je naar huis kan brengen. Maar je zicht zelf zal goed zijn en blijven.

Is een ooglidcorrectie gevaarlijk?

De risico's bij een ooglidcorrectie zijn zeer beperkt. Je hebt een (zeer beperkt) risico op infectie. Wanneer we bij de controle nadien zien dat het wondje geïnfecteerd is dan kunnen we antibiotica voorschrijven die het probleem normaal gezien vlot gaan verhelpen. Er is een klein risico dat het wondrandje wat open komt te staan, dan kunnen we met een steristrip de wondrandjes weer aaneen brengen.

Hoe zie je eruit na een ooglidcorrectie?

De eerste dagen ga je duidelijk zwelling hebben van het bovenste ooglid, vaak ook van het onderste ooglid. De zwelling is maximaal op dag 3 en neemt daarna weer af. Sommige mensen hebben een forse zwelling, bij anderen is het een pak minder. Ongeveer 1 op 5 heeft ook een lichte bloeduitstorting, wat de volgende dagen afzakt naar beneden. Na 2 weken is er alleen nog een lichte zwelling zichtbaar, na 1 maand zal bij de meeste mensen niet meer zichtbaar zijn dat er een ooglidcorrectie is gebeurd. De ooglidcorrectie voor en na zal enkel te merken zijn aan jouw frissere blik!

Vind een oogchirurg in jouw buurt

LaserVisionClinics is een samenwerking tussen oogchirurgen uit de ruime regio rond Gent en Antwerpen. Via onze website kom je te weten welke oogartsen gebruikmaken van onze nieuwste apparatuur. Klik door naar de chirurg bij jou in de buurt en boek er rechtstreeks jouw consultatie.


LaserVisionClinics | Ooglidcorrectie Haacht

Ooglidcorrecties met de nieuwste technieken voor het beste resultaat

Welkom bij LaserVisionClinics! Wij zetten veilige en nauwkeurige ooglasertechnieken in om jou terug van die frisse blik op de wereld te laten genieten.

Vind een oogchirurg

Ontvang meer informatie


ONZE LASERKLINIEKEN

Beide lasercentra zijn vlot bereikbaar en uitgerust met een ruime parking.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x